2020 – året vi aldrig glömmer!

2020 - året vi aldrig glömmer!

2020 – det var ett helt galet år för Yachting Sweden

Året 2020 är avklarat, och wow vilket år det varit. Det har varit tufft, roligt, oförutsägbart och på många sätt – helt galet!

Under året har vi hållit 13 stycken fysiska kurser, 56 online-kurser och totalt sätt har vi fått träffa 209 stycken deltagare, både digital och fysiskt. Det har varit så extremt givande möten, och det bästa vi vet är att lära känna våra deltagare och följa deras äventyr in i yachting-branschen efter kursen.

Yachting Sweden

Januari och februari 2020 började lugnt, vi lanserade vår 22 sidor långa handbok digitalt och uppgraderade den rejält. En handbok vi är extremt glada att kunna skicka med våra deltagare efter kursen med oss, som en repetition efter kursen och påminnelser längs vägen. Vi uppdaterade även vår goodiebag med snygga USBn och lite andra grymma saker att ha med sig.

I januari träffade vi även våra kära kollegor Anton och Benny för första gången (eller Banton som vi brukar kalla dom…). Anton och Benny jobbar som officers på superyachter och deras hemma-bas är Åbo i Finland. Vi började tillsammans med dem fila på idén om Yachting Scandinavia, och hade ett väldigt givande första möte i centrala Stockholm.

Åttonde mars hade vi årets första kurs, och vi var fortfarande ganska ovetande om Covid-19 och vad som skulle bli dess konsekvenser. Vi höll tre kurser innan vi bestämde oss för att pausa våra fysiska kurser, och la istället krutetpå att utveckla en riktigt bra distans-lösning som har fungerat jättebra under året (hela 56 deltagare har gått YS-kursen digitalt!).

Våren blev en period som blev väldigt oviss för många, vi hade fler deltagare som planerat att åka ner till Frankrike som blev tvungna att ställa in sina resor. Också vi hade väldigt lite svar på hur branschen skulle påverkas. Vi ägnade våren åt att förbättra vårt kursinnehåll och försökte stötta våra deltagare som krigade på med att försöka hitta yachting-jobb. Vi släppte en hel del avsnitt av vår podcast The Swedish Yacht Stews, varav ett avsnitt var med vår tidigare deltagare Christina som under våren korsade Atlanten från Karibien. Christina valde att komma hem till Sverige för att stötta vården när pandemin var som värst. Christina som är undersköterska hade precis klivit av sin första yacht när vi intervjuade henne i avsnitt 12.