Tidigare deltagare berättar

Inspireras av andra

Tidigare deltagare berättar!

Vi har numera hundratals deltagare som gjort denna resa genom oss. För många började det som en vag dröm som sedan växte sig starkare. Våra deltagare är vår största inspiration, och vi hoppas att dem ska kunna inspirera även dig som är nyfiken på branschen!

 

Intervjuer att läsa!

I våran blogg har vi intervjuat deltagare som berättar om deras resa in i branschen och delar med sig av tips för dig som funderar på att jobba med yachting!

Intevjuer att lyssna på!

I vår podcast “The Swedish Yachts Stews” har vi intervjuat många deltagare genom åren. Alla med sina egna unika berättelser om hur dem fick sina första jobb, och även hur dem haft det ombord! Klicka dig vidare för att lyssna och inspireras!

avsnitt 40 - Agnes roos

I slutet av juni 2022 bokade Agnes Roos spontant en introduktionskurs online med Yachting Sweden för att påbörja resan mot det första jobbet ombord en superyacht. Agnes är frisör och hon hade hört att detta var eftertraktat på yachterna! I det här avsnittet berättar Agnes om hur det är att jobba som frisör på yachts- Men hon delar också med sig om allt kring kurser, livet i Frankrike och vad som ledde henne till första jobbet!

avsnitt 46 - Alexander Dolkow

Äntligen har vi en kock med i podden, och det är ingen mindre än YS-deltagaren Alexander Dolkow! 2022 började resan mot det första jobbet, och efter några intervjuer, en trial och ett temp-jobb lyckades han till slut kamma hem ett permanent jobb som sous chef på en 63 meter lång charteryacht inför Karibien-säsongen. I detta avsnitt berättat Alexander allt om kock-jobbet på en yacht!

avsnitt 45 - Milla Reepo

Milla Repo from Helsinki took an online introduction with Yachting Sweden in 2022, hoping to change work from being an air hostess to start working as a yacht stewardess. It didn't take long for Milla to find her first job onboard a 48 m private/charter motoryacht where she spent a busy summer season. Today Milla is running Yachting Finland and she still works on yachts, and in the air! Take part of here journey in episode 45.

avsnitt 43 - marinda fagerström

I detta avsnitt intervjuar vi deltagaren Marinda! Marinda är sjuksköterska och jobbade på Södersjukhuset innan hon bestämde sig för att hon ville testa någonting nytt. Vi hade också äran att f rekrytera Marinda till hennes första jobbI det här avsnittet berättar hon hur det är att jobba som sjuksköterska på yachts, vad det innebär med rotationskontrakt och hur hennes resa sett ut!

Avsnitt 26 - agnes wikander

År 2020 gick Agnes Wikander Yachting Swedens kurs, och bara några dagar senare flög hon ner till Antibes för att söka det första jobbet ombord en superyacht. Det var lättare sagt än gjort i en pandemi! I detta avsnitt berättar Agnes om sin resa, och om hur bytet från stewardess till deckhand gick till. Hon svarar även på lyssnarfrågor om hur det är att jobba på deck som tjej!

avsnitt 18 - svedje olsson

Efter att ha följt Yachting Sweden ett tag bestämde sig Svedje Ohlson från Tyresö att göra verklighet av drömmen att jobba på en superyacht. Nu träffar vi honom i Antibes mitt under pågående jobbsök. Svedje letar efter en deckhandposition och berättar om sina veckor på franska rivieran,, om sina daywork på olika yachter under Monaco Grand Prix och jobbsöket i stort.

Avsnitt 16 - Fredrika albinsson

23-åriga Fredrika var en av Yachting Swedens första kursdeltagare, och gick kursen hösten 2018. I det här avsnittet berättar Fredrika om hur hennes resa sett ut och vilka yachter har hon jobbat på. Hon svarar också på frågor som vad är det konstigaste hon blivit ombedd att göra av en yachtägare? Och vilken har varit hennes bästa dricks hittills? Så spännande historier från Fredrika.

avsnitt 12 - christina olsson

I det här avsnittet intervjuar vi 27-åriga Christina Olsson från Värmland! Efter att jobbat som undersköterska i många år bestämde sig Christina för att byta spår och testa yachting. I det här avsnittet berättar hon om jobbsökandets berg- och dalbana, hur det är att korsa atlanten, och ger även sina personliga tips till den som också är intresserad av yachting.

avsnitt 18 - Sigrid sjöström

Kan man få jobb om man har stora tatueringar? Är branschen som TV-serien Below Deck? I det här avsnittet intervjuar vi vår tidigare deltagare Sigrid, som trots sina egna tatueringar vågade ge jobbet som stewardess en chans. Vi pratar om Sigrids egna resa in i branschen, hennes erfarenheter ombord och diskuterar även fördomar om yaching-branschen.

Avsnitt 10 - louise orebratt

Louise gick sin kurs med Yachting Sweden sommaren 2019, och väntade inte länge innan hon begav sig till rivieran för att söka sitt första jobb. I det här avsnittet berättar hon hur det gick till för henne när hon tog sina första steg in i yachtingbranschen, vilken som blev hennes första anställning ombord och vilka tips hon har till den som vill satsa på yachting!

Avsnitt 5 - Josefine lundberg

I avsnitt 5 pratar vi med en av våra tidigare deltagare Josefine. Hon har precis avslutat sin första säsong i medelhavet och vi har mött upp henne för att höra om hennes första tid i branschen. Josefine berättar hennes första intervju, om platserna hon besökt och gästerna hon haft ombord under säsongen. Hon delar även med sig planerna nu att börja jobba på private yets!

Avsnitt 8 - Malin heige

I maj 2019 tog Malin Heige Yachting Swedens introduktionsutbildning med siktet inriktat på att börja jobba ombord en superyacht. I det här avsnittet berättar Malin sin historia om hur det gick till från att hon gick introduktionsutbildningen i Stockholm tills att hon fick sitt första jobb som stewardess på en yacht. Hon delar med sig högt och lågt från branschen, både motgångar och medgångar.

Följ våra deltagare på instagram!

Många av våra deltagare är verkligen grymma på att dokumentera sina liv, och dela med sig av sin vardag på sociala medier. Nedan hittar ni några av våra deltagare som vi älskar att följa! 

Isabelle Verdien

Följ på Instagram »

Julia Viala

Följ på Instagram »

Carl Setterström

Följ på Instagram »

Tilde Wahlborg

Följ på Instagram »

Elin Almström

Följ på Instagram »

Emma Book

Följ på Instagram »

Yachting Sweden

Erik Skrivargård

Följ på Instagram »

Johannes larsson

Följ på Instagram »