Jobba utomlands
Kunskapsartiklar

Hur stora är chanserna till ett jobb ombord?

Att få ett jobb på en yacht känns ofta omöjligt innan det faktiskt blir verklighet, en känsla många av våra deltagare går igenom. Men hur lång tid kan det ta? Och vilka faktorer väger in när man söker? Vad är mina chanser? I detta blogginlägg ska vi grotta ner oss i precis detta.

Läs mer »
Kunskapsartiklar

Vad krävs för att jobba ombord yachterna?

Att jobba inom yachting-branschen är en dröm för många – att få kunna resa världen över samtidigt som man också tjänar bra. Men det är också en liten investering att ta sig in i branschen och bli jobbsöksklar! Anledningen är enkel: Säkerheten ombord för dig, resterande av besättningen och även gästerna. I det här blogginlägget går vi igenom olika moment och kurser som kan krävas när du jobbar ombord, samt kostnader och våra samarbetspartners!

Läs mer »
Kunskapsartiklar

Vem passar för jobbet på en yacht utomlands?

Att jobba i yachting-branschen handlar mer om än livsstil snarare än ett jobb. Hur du trivs kommer alltså bero mycket på om du gillar livsstilen ombord eller inte! Har du kombinationen av båda så kommer du antagligen älska ditt nya liv som yachtie. Yachtingbranschen passar långt ifrån alla, och vi rekommenderar därför att verkligen göra sin research på livet ombord innan man hoppar på äventyret. I det här blogginlägget tar vi upp lite guidelines för vem som egentligen passar ombord!

Läs mer »
Kunskapsartiklar

Vad tjänar man på en yacht?

Att få ett jobb på en yacht kan gå väldigt fort, men känns ofta omöjligt och overkligt innan man faktiskt fått det där första jobbet. Det är den vanligaste frågan vi får, och den största oron hos våra deltagare när de börjar söka jobb. Kommer jag få ett jobb?!

Läs mer »
Kunskapsartiklar

7 baksidor med att jobba på en privatägd yacht utomlands

Palmträd i Karibien, drinkar på stranden, resor över hela världen och vänner för livet. Vi vet att jobbet på en yacht kan se väldigt glamoröst ut från ett Instagram-konto. Men såklart så kommer även denna bransch sina utmaningar. I det här inlägget tänkte vi ta upp jobbets sju främsta baksidor, som är bra att vara medveten om innan man ger sig in i denna bransch!

Läs mer »
Kunskapsartiklar

5 sätt Yachting Sweden hjälper dig ombord

Så – du är nyfiken på yachting och funderar på ifall jobbet ombord en superyacht är något för dig. Men du är lite fundersam kring hur allting funkar: hur söker man egentligen jobb? Måste man söka jobb i Frankrike? Hur länge är man iväg och jobbar? Frågorna kan vara många, och det kan kännas lite överväldigande att på egen hand ta reda på all information och treva sig igenom processen att få ett första jobb – Därför finns Yachting Sweden!

Vi har funnits sedan 2018 och hjälpt hundratals av våra deltagare att ta sig ombord och få första jobbet. Det är faktiskt precis det vi kan allra bäst! Här kommer en lista på fem saker som vi kan hjälpa dig med på resan mot första jobbet

Läs mer »
Jobba utomlands på Yacht
Intervjuer

Yachting Sweden-deltagaren Louise Orebratt och hennes resa in i branschen

Den 28-åriga stockholmaren Louise Orebratt flyttade till USA när hon var 20 år gammal för att plugga ”environmental studies” i Santa Monica. Efter fem år av studier gick studievisumet ut, och hon var tvungen att flytta tillbaka till Sverige. Året var 2019. Detta kändes inte alls som en hit för Louise, som hade vant sig vid att bo utomlands och inte var jättesugen på att slå sig ner i det kalla hemlandet. Hon hann knappt landa i Stockholm innan hon hade bokat in sig på Yachting Swedens introduktionskurs mitt i sommaren, med en dröm om att snart kunna jobba ombord en superyacht i Karibien.

Läs mer »
Kunskapsartiklar

7 anledningar till att jobba med yachting!

Yachtingbranschen är helt unik – många gånger får vi höra att det nästan låter för bra för att vara sant. Är du fortfarande inte helt säker ifall branschen är för dig? Det kan vi förstå!

I detta inlägg listar vi dem främsta förmånera som livet som “yachtie” innebär. Kanske kan det hjälpa dig på traven, och övertyga dig om att jobbet ombord en superyacht faktikst är världens häftigaste jobb. Vad är egentligen de starkaste argumenten för att våga ge sig iväg på detta äventyr?

Läs mer »
Jobba utomlands
Kunskapsartiklar

En arbetsdag som service stewardess ombord en superyacht

En arbetsdag som service stewardess ombord en superyacht I somras jobbade Helena fyra veckor ombord en 63 m motoryacht. Helena hade rollen som service stewardess, och ombord var de totalt 7 stycken som jobbade inom “the interior”. 3 service stewardesser, 3 housekeeping stewardesser och 1 laundry steward. Under Helenas tid ombord var ägarna ombord 2 veckor,

Läs mer »