7 anledningar till att jobba med yachting!

Ett jobb för bra för att vara sant?

Yachtingbranschen är helt unik – många gånger får vi höra att det nästan låter för bra för att vara sant. Är du fortfarande inte helt säker ifall branschen är för dig? Det kan vi förstå! 

I detta inlägg listar vi dem främsta förmånera som livet som “yachtie” innebär.  Kanske kan det hjälpa dig på traven, och övertyga dig om att jobbet ombord en superyacht faktikst är världens häftigaste jobb. Vad är egentligen de starkaste argumenten för att våga ge sig iväg på detta äventyr?

1. Resor till världens mest exotiska destinationer

Denna är helt klart en no-brainer! Gillar man inte att resa runt så ska man helt enkelt inte jobba med yachting. Men får man verkligen resa? Svar JA! Det är speciellt bra för dig som vill ut och resa men inte har budget för det. När du jobbar på en lyxyacht reser du till nya paradisplatser nästan varje vecka, och du får betalt under tiden! När du sedan får ledigt, kommer du ha råd att skräddarsy din egen drömresa. The world is your oyster.

 

2. Livet utan utgifter, möjligheten att SPARA

Föreställ dig att du inte behöver betala hyra eller dina egna måltider – till och med din tandborste betalar någon annan för. När man bor och jobbar på en yacht har man i princip inga utgifter, och därför har man även råd att verkligen unna sig på sin fritid. En helikoptertur med kollegorna? Ta in på hotell över helgen? Vi lovar dig att du kommer ha råd att göra vad du vill när du är ledig.

3. Vänner från HELA världen

Alla som jobbar inom yachtingbranschen har åtminstone två saker gemensamt. De älskar resor och de älskar att lära känna nya människor. Att få vara en del av ett crew ombord, är en gratisbiljett till ett helt gäng nya vänner. Ålder eller nationalitet kommer inte ha någon betydelse. Du kommer att träffa några av dina blivande bästa vänner ombord superyachterna, och de kommer att vara ifrån hela världen. När vi frågar våra Yachting Sweden-deltagare vad de tycker det bästa med yachting är så svarar många att det är just gemenskapen man får ombord med sitt crew. En ny familj!

4. Unika erfarenheter och upplevelser inget annat jobb kan erbjuda

Att jobba ombord en superyacht är en helt unik upplevelse, och du kommer vara med om saker du aldrig varit med om förut. Situationer, människor du kommer träffa och upplevelser kommer ofta kännas helt absurda. Vänner och familj du har hemma kommer kanske aldrig förstå när du ringer hem om ska försöka återberätta. Men det kommer bli minnen och historier du kan ha med dig hela livet. Den där gången du träffade Beyonce? Historien om när du fick dyka i korallrev i Australien? Den där gången gästerna beställde in en kalv med helikopter som de ville äta till middag? I yachtingbranschen kan allt hända.

5. Inget annat jobb kommer kännas hårt

Att jobba ombord kommer att ge dig fantastiska erfarenheter, men du kommer att få jobba hårt. Vi kan nästan garantera dig att du kommer aldrig ha jobbat så hårt i hela ditt liv. Ibland flera veckor i sträck och långa dagar. Men om du kan hantera ett jobb på en superyacht kommer du kunna hantera vilket jobb som helst. Sätt yachting på ditt CV och där har du ditt kvitto på att du är riktigt ambitiös, stresstålig och har skinn på näsan.

 

6. Bra betalt

Vi ska vara ärliga. Allt som vi sagt ovan är bra saker. Men om vi inte fick bra betalt så hade det kanske inte varit värt det. Inom yachtingbranschen kan du med minimal utbildning och erfarenhet fortfarande tjäna en riktigt bra lön, och snabbt klättra till en ännu bättre. Du blir också konstant belönad med dricks, bonusar och annat. Visste du att du kan få dricks upp mot 50-60.000 för 1-2 veckors charter? Detta då adderat på din lön. Helt galet, vi vet!

7. Alltid en plan B

Gjorde du precis slut med din partner? Eller är du bara inte redo för ytterligare en lång och deprimerande vinter? Även om du inte jobbat på två år så kan du alltid komma tillbaka till branschen, bara för en säsong om du så vill. Det parallella universumet Yachting kommer alltid finnas där.

Om det låter för bra för att vara sant? Ja! Om folk tror att vi hittar på ibland? Ja! Om branschen även kommer med nackdelar? Självklart. In och läs om branshens baksidor i detta inlägg.