fbpx

Efter att ha jobbat i flera år på yachter världen över – nu vill de hjälpa andra hitta sitt drömjobb!

 

2011 var året de gick ombord en lyxyacht för första gången. Året efter jobbade de ombord yachter i bland annat Karibien. Nu vill Yachting Sweden ge andra Skandinaver chansen att resa och samtidigt tjäna bra med pengar, leva utan utgifter och skaffa vänner för livet genom att jobba ombord på en yacht.

Barndomsvännerna Helena och Lisa bestämde sig för att resa tillsammans efter studenten. Det visade sig vara ett riktigt bra beslut. Under ett besök på Malta träffade de några personer som – trots att det är emot reglerna – visade runt de på en lyxyacht. Då väcktes drömmen om världens bästa arbetsplats.

– Min första segelupplevelse var på en 50 meter lång lyxyacht, i ett race med ett 50-tal andra lyxyachter i Karibien, säger Helena, som är en av grundarna till Yachting Sweden.

– Det var en mäktig upplevelse! På kvällarna arrangerades stora fester, och man fick vara med som en fluga på väggen när världens rikaste människor semestrade ombord, fortsätter hon.

Under åren då hon jobbade på yacht bloggade hon om sin upplevelse och fick då ta emot en hel del frågor. Hur får jag jobb på en yacht? Behöver jag utbildning? Hur gjorde du? Vad får du för lön? Helena såg att det fanns ett stort intresse för branschen bland unga Svenskar och Skandinaver.

– Helena presenterade idén för mig över en kaffe, jag tyckte det lät som världens bästa plan och tyckte att vi direkt skulle göra verklighet av den, säger Lisa, som utgör andra halvan av duon bakom Yachting Sweden.

Efter den dagen har de arbetat med Yachting Sweden mer eller mindre varje dag, vid sidan av läkarstudier och jobb.

 

Världens bästa jobb?

– Jag har jobbat på yachter i Grekland, Montenegro, Italien, Frankrike och Spanien, men har även gjort en Skandinavien-tripp med en yacht. Då var vi i Oslo, Stockholm, Gotland, Fårö, Tallinn, Helsingfors och hela vägen till Sankt Petersburg, fortsätter hon.

Både Helena och Lisa är överens om att resorna är det absolut bästa med att jobba på yacht. Som crew på en yacht får man möjligheten att se många exklusiva platser som världens rikaste åker till. Platser som man kanske aldrig hade fått chansen att se annars.

De berättar att en annan stor fördel är att jobbet ger bra med pengar – som man kan spara undan eftersom man lever utan utgifter på yachten.

– Och såklart vännerna man får ombord. Det går snabbt att bli väldigt tight med de man jobbar med och man skapar sig verkligen vänskaper för livet, avslutar Lisa.

 

Framtidsplaner

Deras plan är att representera Skandinavisk crew i branschen.

– Vi ska vara en touch base community för svenskar som redan är i branschen och självklart val om för de som vill in i branschen, säger Lisa.

Deras långsiktiga mål är att fler Svenskar och Skandinaver ska arbeta ombord världens yachter. De ser att det finns hög okunskap om branschen och hur man gör för att ta sig in i den:

– Vi hoppas att vi är det självklara alternativet för de som vill jobba och resa, säger Lisa.

– Vi vill visa att yachting existerar och guida dem in i en okänd bransch. Dessutom vill vi samla alla de svenskar som redan jobbar i branschen, och bli ett litet svenskt community i en bransch där det finns väldigt få av oss. Vi tror att det finns ett ömsesidigt intresse, svenskar är intresserade av branschen och branschen är väldigt intresserade av att få fler svenskar, avslutar hon.

Lyssna på deras podcast där de delar med sig av sina historier från livet till havs, eller läs deras blogg där de delar med sig av aktuell information från branschen! På deras instagram hittar man också mycket information och inspiration till livet som crew ombord en yacht. 

 

Bilder på oss!

För fler bilder, se vårt Galleri!

Yachting Sweden tycker det är jätteroligt att gästa poddar, vara med i intervjuer och olika inslag. Här är kan ni läsa och lyssna på vad andra skrivit och sagt om oss!

Publicerad 1 aug 2021 

Publicerad 14 dec 2019

Publicerad 1 aug 2019 

Publicerad 26e oktober 2010

Publicerad 29 mars 2019

Publicerad 24e maj 2018

Publicerad 18e nov 2019

Publicerad 17e aug 2019

Publicerad 2020

Yachting Sweden tycker det är jätteroligt att gästa poddar, vara med i intervjuer och olika inslag. Här är kan ni läsa och lyssna på vad andra skrivit och sagt om oss!

Publicerad 1 aug 2021 

Publicerad 14 dec 2019

Publicerad 1 aug 2019 

Publicerad 26e oktober 2010

Publicerad 29 mars 2019

Publicerad 24e maj 2018

Ung Ambition SEB Podcast

Publicerad 18e nov 2019

Publicerad 17e aug 2019

Publicerad 2020