5 sätt Yachting Sweden hjälper dig ombord

5 sätt Yachting Sweden hjälper dig ombord

Så – du är nyfiken på yachting och funderar på ifall jobbet ombord en superyacht är något för dig. Men du är lite fundersam kring hur allting funkar: hur söker man egentligen jobb? Måste man söka jobb i Frankrike? Hur länge är man iväg och jobbar? Frågorna kan vara många, och det kan kännas lite överväldigande att på egen hand ta reda på all information och treva sig igenom processen att få ett första jobb – Därför finns Yachting Sweden!

Vi har funnits sedan 2018 och hjälpt hundratals av våra deltagare att ta sig ombord och få första jobbet. Det är faktiskt precis det vi kan allra bäst! Här kommer en lista på fem saker som vi kan hjälpa dig med på resan mot första jobbet

1. Information, material och handböcker.

Att ha tillgång till rätt information och handböcker att ta till för varje steg längs jobbsöksprocessen är ovärdeligt! Det kommer göra att tiden från att du börjar söka jobb tills att du faktiskt är ombord blir betydligt kortare, eftersom du slipper ta reda på allting själv och ta onödiga och dyra omvägar. Vi har redan gjort resan, begått alla misstag, tagit många onödiga omvägar och tack vare våra egna erfarenheter slipper du det! Under introduktionskursen går vi grundläggande igenom precis hur branschen är uppbyggd och vad du behöver veta för att maximera dina chanser till jobb, samt metoder för att söka jobben. Vårt mål är att du efter introduktionskursen ska känna att du har stenkoll på hur processen kommer se ut och vad du kan förvänta dig av livet ombord. Med dig hem efter kursen får du bland annat med dig en branchanpassad CV-mall, 5 olika e-handböcker som på olika sätt förbereder dig för jobbsöket men också jobbet ombord! (CV-guiden, Jobbsöks-guiden, Intervju-guiden, Deckhand-guiden och Stewardess-guiden. + Checklista inför avfärd och en pack-lista!)

 

2. Uppföljning, vägledning och personligt mentorskap.

Efter kursen finns vi till för att du ska kunna bolla frågor och funderingar som dyker upp längs vägen. Det är såklart upp till dig att bestämma hur mycket kontakt du vill ha med oss, men Yachting Swedens viktigaste uppdrag är att finnas för våra deltagare under tiden de söker jobb – agera bollplank, reda ut frågetecken, peppa och komma med feedback på hur du kan förbättra ditt jobbsök och CV.

Vi har själva många års erfarenhet av att jobba ombord superyachterna och kan ofta utgå ifrån våra egna erfarenheter för att hjälpa våra deltagare, men vi har också numera lång erfarenhet av att guida våra deltagare, vilket har skapat ett starkt underlag för att veta hur vi ska hjälpa kommande deltagare. Vi fokuserar mycket på konstruktiv feedback, webinar och workshops online, fysiska träffar och vi tar även hjälp från bland annat chief stews och agenter som också besitter bred kompetens och efrarenhet från branschen. 

 

3. Hjälp med allt det praktiska, säkerhetskurser, boende med mera.

Som du kanske har läst så behövs vissa obligotiriska kurser och moment innan man lagligt kan accetera en anställning ombord.  Yachting Sweden hjälper dig med bokning av denna, samt erbjuder alla våra Yachting Sweden-deltagare rabatt. När det kommer till säkerhetskursen så har vi en partner som erbjuder denna i Stockholm och en i Antibes, Frankrike – vi kan dessutom hjälpa till med att hitta bra boende under tiden du går säkerhetskursen. Väljer du att gå säkerhetskursen i Stockholm samarbetar vi med ett hotell där du som Yachting Sweden-deltagare kan bo till ett förmånligare pris. Vi hjälper dig utifrån den position du vill söka, och har du tidigare kurser och intyg kartlägger vi dessa tillsammans för att se vad du kan nyttja i branschen. 

 

4. Ett riktigt starkt nätverk och community.

Detta är kanske bland det bästa som Yachting Sweden kan erbjuda idag! Yachtingbranschen handlar mycket om att känna andra som också är i yachtingbranschen, och vårt nätverk av yachties växer hela tiden. En del av de Yachting Sweden-deltagare som gick vår kurs för 3-5 år sedan är nu i position att anställa nya Yachting Sweden-deltagare, och vi tycker det är så roligt när deltagare hjälper varandra att få första jobbet. Efter introduktionskursen får du gå med i Yachting Swedens privata Facebook-grupper där det postas jobb, du kan få svar på massor av frågor, hålla dig uppdaterad om nyheter i branschen och träffa andra att påbörja äventyret med. 

 

5 Rekrytering och jobbsök.

I och med att vi själva jobbat ombord superyachter i många år har vi många kontakter och vänner i yachtingbranschen som fortfarande jobbar ombord. Det har gjort att vi ofta kan rekommendera våra deltagare till våra egna kontakter. Fler och fler superyachter hör av sig till Yachting Sweden och ber om crew, vilket gjorde att vi 2020 startade vårt eget rekryteringsföretag – Yachting Scandinavia. Yachting Scandinavia har i skrivande stund avtal med ungefär 25 superyachter som kontinuerligt anställer via oss, och så ofta vi kan försöker vi placera våra egna deltagare ombord. Läs mer hur vi jobbar med rekrytering här!

Nedan ser ni några av våra deltagare som fått jobb direkt via oss: 

I bild: Fabian, Isabelle, Simon, Aleksandra, Josefine och Marinda

 

Detta var några exempel på vad Yachting Sweden kan göra för dig som är nyfiken på att påbörja din egna karriär i yachtingbranschen. Har du frågor och funderingar så vill vi väldigt gärna besvara dem! Du kan maila oss på info@yachtingsweden.se, följa oss på Instagram @yachting_sweden eller läsa mycket mer på vår hemsida här.

Hoppas vi ses!